Monday, November 24

Carpal Tunnel Syndrome in Pregnancy

Pernah dengar x Carpal Tunnel Syndrome?
x pernah.. so do I..hehehehe
tapi since pregnant ni, pernah le dengar and baca a few times... tapi tak le tergerak hati nak google...cume tau yang simptom die , tangan, pergelangan tangan , jari akan jadi kebas dan boleh dikatakan lenguh serta sakit.

Nak di jadikan kesah , masa dah 32 weeks mengahmpiri ke 33 weeks hari tu , masa bangun tedo rasa kebas gile tangan. NUMB. which is nak gengam tangan pun x larat sebab rasa kebas dan sakit. masa tu dlm otak dah terpikir-pikir , carpal tunnel kah ini?... and yes, bile dah relieve sket which is mase tengahari, google lah pasal carpal tunnel syndrome ni. SAH!... memang dah kene bende alah ni... ~~~adeh...dugaan~~~

Syndrom ni memang normal untk pregnant woman kene  same le jugak macam syndrom kaki bengkak waktu pregnantso x le rasa macam takut sangat cume gigih lah masa tedo bile terjaga tu mmg rasa numb gile tangan, pepagi nak siram air guna baldi kecik pun lenguh x larat,secawan air pun x larat nak angkat, nak genggam jari jemari tu  pun x larat rasa sakit je, nak potong bawang pun lenguh tau.. potong 2-3 hiris, rehat kejap..hahahaha.. especially tangan kiri.. pergh.... lenguh bai~bunyi teruk kan...~ G pasar beli barang dapur, jinjit plastik, pastu letak jap plastik terus lenguh tangan ... adeh... ~dugaan sungguh~

Memang tangan & jari-jari  rasa lenguh je memanjang satu hari, selalu nye dah ptg2 dlm pukul 2-3 ok dah...tinggal sket2 rasa sengal-sengal je... pastu esok tu kene lagik...ulang bende yang same... hehehehe. Kalau tengok jari & tangan x nampak pun kembang.. tapi bile tengok bebetul , nampak le domok sket dah jari2 yang panjang tu.. cincin kawen yg dulu longagr pun sudah tidak ku pakai sebab sudah x longgar lagik..hahahahha.. alhamdulillah , kaki belum le bengkak lagi.. Doanye, x mo le bengkak bagai.. susah nak pakai kasut plak nanti :P, 

Last check up bb dah 2.4kg.. no wonder le mummy rase perut dah makin berat...tu pun ramai yg tegur perut kecik... hehehe.. x  tau budak kecik ni dah membesar dgn jaya nye sampai mummy die naik 1.6kg within 2 weeks... adeh.

ok. kalau nak tau lebih lanjut pasal carpal tunnel ni , boleh klik dkt BabyCenter ni. panjang lebar diorang explain and also a few link nie, carpal tunnel ,   carpal tunnel,   untuk info. 



btw, Baby will coming out soon ... another 38days to go... yaay!!!!
& so do the bapak baby... yeah..christmas cepat le dtg.. mummy dah rindu dkt bapak baby ni... hehe


Monday, November 3

Baby Bump

ok. ni gambar amik before pergi expo dekat IDCC MALL....
on 31weeks pregnant... ramai kate baby bump kecik je... alhamdulillah le kecik... besar2 x larat ooo...
ni pun dah rasa berat.... 
Tolong doakan kami berdua ye.. :)



 
yg pepel tu, Haninda Aulia, anak akak aku... 
nanti bleh jadi member dgn baby Cik Na ye.. 

sebakul sudah baju budak kecik nie...
tunggu die kluar je ni yaaay!!!
 ^___^

Saturday, November 1

Expo lagik -IDCC MALL

Yup, expo baby n mom lagik. yessa.... kali ni dekat Shah Alam je.. jarak dalam 1-2 KM je.... so.....apalagi kan... hehehe. tapi x de le niat nak beli macam2 ... cume nak cari lampin yg bercorak, baby towel and newborn pampers yang mase expo dkt Mid Valley haritu die jual 1 bungkus rm10. Lain2, sekadar nak amik goodies bag n sample sambil cuci mata.

By 9.50, aku n akak aku dah sampai.dkt IDCC Mall tu... hebat x?. eh....ade lg yg awal dr kami ye... kire kami ni antara org ke 20 yg awal... so yg ke 10 tu mmg teror.... facilities dkt IDCC tu a bit out. No water, No lift, No escalator, No atm, yang ade cume parking yg banyak n hall yang ade airconditioner tu je. bagi kami yg pergi awal pagi & x ramai org, mmg x de masalah... tapi bagi org2 lain yg dtg sabtu ahad ni..confirm.pengsan. stroller kene angkat ok.
seriously, banyak gile jual baju baby dekat expo ni... pengsan berkali kali tengok baju yang super duper cute.. tapi x de dlm list utk shopping baju.. jadi leleh air liur je tgk. Stroller pun banyak dekat sini berbanding dekat Mid Valley. mainan pun banyak..comel2 plak tu... menguji ketahanan betul oooo.

By 11.15 kitorang dah nak kene balik sbb nak kene amik nephew aku dkt sekolah die, so berjaya le beli loose set pantang, towel 2pcs and a few sample pampers, susu etc.. hehehe..
overall...ok la.. sbb x sesak.. ;p
stroller yang banyak kat events hari tu
yg ni ..sgt comel ok!!!
baik x terbeli.. not for baby.. for mummy die ..hahahah
akak aku tgh dok pilih baju
org yg paling excited mase dkt expo...hahahha

Monday, October 20

Baby ooo Baby

Salam semua,
weekend lepas pergi lah ke Midvalley untuk Expo Mom & Baby macam dekat entry sebelum ni.
Memula ingatkan hubby lupe sebab die ajak balik Klang dulu, so macam dah down... ye lah.. 3 minggu je lagi die nak fly, tak kan nak gie beli sensorang pulak nanti... Confirm x larat punye. (T___T).

Tapi mase breakfast, hint2 dekat hubby rerupanye die ingat..hik..hik..hik.., tu pasal die ajak keluar pepagi sebab confirm jem dekat federal. yaay!!!.

Sampai sana alhamdulillah parking banyak lagik..tapi federal mmg dah start jem la, hubby bawa lalu Mont Kiara so sempat le samapi 10.30 am. Sampai je, tengok Q untuk registration  for goodies bag dah panjang. Kitorg skip registration tu, alah dapat goodies bag je which is i dah survey awal-awal  hadiah die mug and sample2 je.. hehehhe... so skip..next..

Memula jalan2 je tengok kat booth Fiffy, baju baby RM12, jalan depan sikit ade rompers 3 pasang RM18. ok , mata dah start rambang. nampak memacam sudah.. jalan depan sikit lagik, nampak plak booth Pureen, ternampak plak jumper hijau..terus cair dan pengang jumper tu sambil pandang hubby...
' i nak ni utk baby..' hahahahhaha... padahal hubby kata jalan2 tgk booth dulu..pastu baru beli... hahahah..last2 memborong dekat booth Pureen je.. beli 2 jumper ,each Rm15, 2 newborn nye set, each RM12. hahahahha, pastu beli kelengkapan baby utk bawak pergi hospital nanti.... sambil tersengih-sengih beratur.

Next booth, ade lagi baju newborn RM10 je, OMG.. OMG... tarik tangan husband nak g tengok, kene tarik balik dgn die sbb baju tu semua newborn je... kitorg target nak beli 2 set je newborm , lelain 0-3month & 3-6 month. Redha je la muka bile hubby bebel2 suruh jalan terus..... Pastu tengok booth baju2 baby, romper, jumper yang fancy..rambang mata. usik sane , usik sini, seb baik x tau gender baby lagik..so x de le rasa stress nak membeli.

Next booth stroller pulak, ok ni hubby yang excited. Semua specification, brand, warna etc pasal stroller die yang nak pilih sebab die yang akan tolak stroller nanti.. hahaha.. mummy dah bwk 9 bulan , now it's ur turn daddy!!.   So far, Bugaboo x de dekat events nie, so usha Hauck dengan Yoyo Zen.
balik je dari events, hubby macam dah terminat dengan Yoyo Zen plak.. Bugaboo sudah ade saingan..hahahah

Next booth, Fobulous mom, nie dah name pun utk moms.. hahahah
so mummy die rembat le 4 maternity bra.. lalalala..sambil pilih dengan senang hati...pastu tetiba , rasa seram sejuk... omg..omg.. nak pengsan le signal tu... cepat2 carik hubby, beratur... tp mmg dah nak limit kot sebab mase tu dah pukul 1 lebih, breakfast tadi sekeping roti canai je... so pas semua barang nak bayar dekat hubby, terus carik tempat duduk. Pastu makan biskut yang mmg stand by selalu dalam bag. Cemas ok, x kan le nak pengsan bagai dekat tempat yang orang ramai berpusu-pusu  beli barang tu. Hubby pun x sihat sebenarnye hari tu... baik le sempat duduk dan makan. lepas bayar je, ajak terus hubby balik....  singgah SS15, beli nasi ayam Kak Laily yang femes tu , dan balik. Lepas makan dua-dua pengsan.... sangat penat ok!!!

barang yang diborong weekend lepas except 
Baby Johnson belah kiri (tue dr events Baby Johnson & DoktorBudak haritu) + Avents Breast pump.

argh..geram tengok..

ni le jumper hijau yg buat i memborong di Pureen  :P






total damage on that day : Rm400++, mahal deh barang baby (T____T')







Friday, October 17

Free Sample Request

Holla, 
dengar free je ramai yang click link nie kan.....kan....hahahah
ok, 

Kite ni kekadang nak beli produk baru kalau boleh mesti le nak cuba dulu kan?.
At least , boleh tau rasa macamana, bau macamana, sesuai tak dengan kita, bagus tak untuk kita kan..kan... sedangkan beli kereta pun nak kena test drive dulu.... kalau x best, x mau beli... 

so, i nak share a few website yang anda boleh request free sample sebelum pergi beli yang size biasa punye. Bonusnye, kalau x sesuai boleh try brand lain plak..hehehe. Ops, banyak website ni yang bagi free sample untuk pampers la ye.. sbb baby pun nak keluar dah 2 bulan lagi. Jadi haruslah mummy die cuba-cuba kan dapat free sample. Nanti terbeli pack besar tapi baby x boleh pakai plak, sudah rugi disitu.... hehehe..

So, any first time mom or mom yang nak try tukar pampers utk buah hati tercinta bleh le click2 dekat link di bawah ni ye... 
owh.. ade jugak sample susu, sampe shampoo, sample cleanser... mari..mari.. 
kite register  dan tunggu free sample di rumah ..:)



Wednesday, October 15

Antenatal Kelas

Antenatal kelas memang sangat digalakkan pergi untuk first time parents supaya dapat sediakan mental dan fizikal ketika dalam bilik bersalin, saat bersalin dan saat kehadiran orang baru. Selalunya kelas ni diadakan satu hari penuh  dan mempunyai bayaran kecuali kalau pergi ke hospital kerajaan atau klinik kera
jaan. Best kan kalau dapat pergi yang free punye ..hihihi... 

Ok, 
Niat hati memang nak join kelas ni. ye lah. Zero knowledge with zero experience.. so might be akan membantu amsa deliver nanti. yeah. 
Sempat lah google a few kelas antenatal yang diadakan sekitar Selangor. 
Memang target nak g dekat SALAM je sebab plan bersalin pun dekat situ...... tapi.......isk..isk..isk..
on the date yang tinggal, hubby dah fly g training. sedih sangat ok. nak sangat ikut kelas tu, lepas tu try tanye Pusat Perubatan An-Nur dekat Bangi. Die amik patient yang bersalin dekat situ je... keciwa sangat.... tapi nak share jugak info kelas antenatal yang ade dekat selangor ni. 
Google dekat Melaka pun x de kelas antenatal ni, ingat bleh le g kelas dkt melaka ke... (T_____T)



SALAM (Shah Alam Specialist) Kelas Antenatal 2014 (Terhad 25 pasangan)


Harga : RM30.00 / Pasangan 
**Termasuk makan dan minum
**Tarikh seperti tertera di brochure
**Untuk pertanyaan dan pendaftaran , sila hubungi Puan Rosiyati di talian 03-5543 4000/03-5548 5161 sambungan 4023


DEMC ANTENATAL CLASS 2014

  • 26th January 2014
  • 23rd February 2014
  • 23rd March 2014
  • 4th May 2014
  • 25th May 2014
  • 22nd June 2014
  • 24th August 2014
  • 28th September 2014
  • 19th October 2014
  • 16th November 2014
  • 30th November 2014
  • 21st December 2014



Itinerary

8.30 am - 9.00 amRegistration & Ice-breaking Session
9.00 pm - 9.45 amNutrition During Pregnancy” by Nutritionist
9.45 am - 10.45 amPregnancy & Labour Process” by O&G Consultant
10.45 am - 11.00 amCoffee Break
11.00 am - 11.30 amPain Relief” by Anaesthetist
11.30 am - 12.30 pmCare of Newborn, Child’s Vaccine Updates & Effective Baby Massage" by Paediatrician
12.30 pm - 1.00 pmHospital Tour to Labour Room, Operation Theatre & Maternity Ward
1.00 pm - 2.00 pmLunch Break & Solat
2.00 pm - 3.00 pmSuccessful Breastfeeding" by Breastfeeding Counselor
3.00 pm - 3.30 pmThe Importance of Postnatal Care" by Homecare
3.30 pm - 4.30 pm“The Importance of Early Screening & Effective breathing Technique During Labour” By Physiotherapist
5.00 pmCoffe Break & Adjourn

Kindly fax/ email your transaction receipt with your detail to us at:
  • * Registration Fee: Only RM 150/ couple (inclusive of 4 meals)
    * Venue: Level 1, Kayangan Hall DEMC Specialist Hospital Shah Alam
    Payment also can be made thru :
    MAYBANK Account No : 562106629051
    Account Name : DEMC MANAGEMENT SDN BHD
    03-5515 1815
  • raihan@demc.com.my
  • safuan@demc.com.my

(Attention: Cik Raihan / En Safuan) for record and issuance of DEMC official receipt.
  • For further information, kindly contact:
  • 013 - 675 2809 / 03 - 5515 1882 ( Raihan ) - office hours only
  • 017 - 211 0109 / 03 - 5515 1888 ext. 754 (Safuan) - office hours only


KPJ Selangor, 
rm80 per class... kene call sendiri untuk tanya date 
:)


Thursday, October 9

28week and 84days to go

Alhamdulillah,
hari ni dah masuk pun 7 bulan. tadi g klinik Soraya utk minum air gula, result cun...so alhamdulillah lagi.
Ingat nak buat check up sabtu ni sbb hubby nak tgk baby sekali..tapi td doc dah siap2 buat monthly checkup Sebab nye, isnin hari tu baby gerak memang x ingat punye la sampai banyak kali cakap dgn die "baby,slow2le gerak...". dok cakap le 4-5x dgn die...last2, ni dah masuk hari ke 2 die gerak ciput je. sekali usik sekali tu je la die gerak... so risau punye pasal minta le scan baby...sekali terus kene monthly check up.
Alhamdullillah, semua ok..die ngajuk kot kacau die memain ;p.

So far, bile start masuk 6 bulan haritu, emosi lagi stabil, perasaan pun lagi seronok kalau nak dibanding kan mase 3-4 bulan dulu. Sekarang dah boleh rasa sangat baby gerak2, pusing2, sedu sampai boleh main gelak2 le dgn baby bile rase mcm jari die dok garu2 dari dalam..(tp x sure le jari ke ape tu..rase mcm jari.hihi).

As bapak baby pun next month dah nak fly, so bulan ni dah nak kene start cari barang baby..atleast barang2 yang penting sampai die umur 3 bulan. Gigih la nak kene membaca dan menyimpan info2 checklist for newborn.. Ya Allah, permudah kan le....

ps:ok, mummy dah teruja tgk legging baby yang cute miut ni.. mcm nak borong je bebanyak rasenye.. hehe
teruja ok...comel sgt...

Friday, September 26

Bengkel ' ARE YOU CARING FOR HIS SKIN THE RIGHT WAY? - by Johnson's Baby & Doktorbudak





Holla, 


ok, ini adalahah entry yang terperap agak lama sebab events ni masa awal bulan hari tu tapi sebab tak de masa jadi akhir bulan baru nak update :P



Siapa dekat Malaysia ni yang tak kenal produk-produk  Johnson’s Baby?.  Mustahil tak kenalkan…. Produk Johnson’s Baby ni mmg sangat aku gemari. Dari kecik memang pakai lotion dan bedak Johnson’s Baby je & sampai le sekarang. Sapu dekat badan , sapu dekat muka..hem…wangi… hehehe. Hubby pun tanye , you pakai bedak baby je ke dekat muka?... x de pakai bedak foundation macam perempuan lain?....hahahahha…. yessa...bedak baby saje.. 

Pada 3-7 september 2014 yang lepas satu events yang diberi nama URBAN MMOM telah di jayakan dengan collabration a few nama-nama besar di One Utama.  Ade a few live talk show program. Target aku , Are you caring for his skin the right way live talk show dimana ni adalah collabration antara Johnson’s Baby dengan Doktorbudak.  Dynas Mokhtar adalah ibu seleberiti yang datang untuk berkongsi cerita dan pendapat. Johnson’s® Baby dengan kerjasama Doktorbudak, iaitu sebuah usaha sama dalam talian secara sukarela yang pertama dan terbesar di kalangan pakar kesihatan kanak-kanak yang menjawab soalan tentang kesihatan kanak-kanak, menganjurkan bengkel interaktif untuk berkongsi petua-petua praktikal dan nasihat pakar dengan ibu-ibu tentang bagaimana menjaga kulit bayi yang halus dan lembut pada siri jelajah Urban Mom 2014. 

Bengkel yang bertajuk “Are you Caring for his Skin the Right Way?” menampilkan dua orang pakar pediatrik,  iaitu Dr Aileen Wee dan Dr Yap Hsiao Ling, yang memberikan pengalaman interaktif sebenar kepada ibu-ibu mengenai perkembangan dan penjagaan kulit bayi yang sihat dan bersesuaian dengan usia mereka. Bengkel ini diakhiri dengan acara kemuncak petang itu, iaitu  demonstrasi urutan bayi!

Untuk 1st time mom macam aku ni, mmg super excited la, eh.. aku datang dengan akak aku n her 4 month baby, Hanin. Hehe.. so takde ler rasa awkward sangat. Ader terjumpa Namee Roslan … hahha excited ok.. Siap aku amik satu patung baby untuk belajar cara urutan.. teruja!!

Ok, ni adalah antara tips-tips yang aku dapat sepanjang events hari tu :

Memahami dan Menjaga Kulit Bayi dengan Cara yang Betul
:
  • ·       Kulit bayi adalah 30% lebih nipis daripada kulit orang dewasa, dan kehilangan air lebih cepat dalam 12 bulan pertama kehidupannya
  • ·       Produk penjagaan kulit khusus untuk bayi yang betul amatlah penting pada bulan pertama kehidupan bayi kerana kulit bayi lebih mudah mengalami kekeringan, kerengsaan dan jangkitan dalam tempoh ini.
  • ·       Walaupun penting untuk tidak menggunakan sabun yang kuat kerana ia boleh merosakkan lapisan pelindung kulit bayi, menggunakan air sahaja tidak memadai. Berdasarkan penyelidikan oleh Johnson’s® Baby, bayi yang dibersihkan menggunakan Johnson’s® Baby Top to Toe Wash tidak menunjukkan sebarang perbezaan dalam beberapa penunjuk utama apabila dibandingkan dengan bayi yang dibersihkan menggunakan air sahaja. Ini menunjukkan bahawa Johnson’s® Baby Top to Toe Wash lembut pada kulit seperti air.
  • ·       Adalah penting untuk membersihkan muka, leher, tangan dan punggung bayi anda dengan teliti setiap hari.
  • ·       Lebih penting lagi untuk mengkaji semula produk dari perspektif kelembutan dan keselamatannya dan juga bukti saintifik daripada semata-mata bergantung pada label yang mengatakan ia ‘semula jadi’ atau ‘organik’.
  • ·       Memilih pembersih yang tepat untuk bayi anda, terutama dalam beberapa bulan pertama selepas kelahiran, dapat membantu menghalang kerosakan kulit yang sukar dipulihkan seperti kemerahan dan kegatalan, kekeringan, mengelupas dan kasar serta rasa tegang selepas mencuci.
  • ·       Tidur yang nyenyak pada waktu malam memberi perbezaan yang besar dalam pembawaan bayi apabila dia bangun! Inilah sebabnya mengapa rangkaian produk Johnson’s® Baby Bedtime dihasilkan, dengan rumusan unik untuk membantu merelakskan bayi, dengan itu memudahkan mereka tidur nyenyak pada waktu malam. Harumannya yang unik dan bahan-bahan yang lembut daripada pati Natural Calm™, yang terdapat dalam seluruh rangkaian produk yang terdiri daripada mandian, losyen, minyak dan bedak.  Paling penting, Johnson’s® Baby juga mempunyai rutin yang terbukti secara klinikal untuk membantu bayi tidur lebih nyenyak.

Ok. Dah pandai sikit kan semua  (^_^)

Ok, ni serba sedikit info dari Johnson’s Baby and Doktorbudak.
Menjaga keperluan unik kulit bayi adalah sebabnya mengapa produk Johnson’s® Baby diuji secara klinikal sebagai selamat, lembut dan berkesan, juste
·       selamat, kerana semua bahan mempunyai tujuannya dan disokong oleh bukti saintifik, diuji dengan piawaian ketat yang menepati atau melebihi tahap keselamatan yang diterima; ini termasuk pembungkusan dan juga dakwat yang digunakan untuk mencetak; 
·       lembut, Johnson’s® Baby melakukan ujian berulang kali ke atas produk pembersih dengan bantuan pakar bebas untuk menilai potensi produk – daripada agen pembersih hinggalah kepada wangian malah buihnya juga – demi memastikan produk tersebut tidak menyebabkan kemerahan, rasa pedih dan kerengsaan pada kulit, rambut dan mata bayi;
·       berkesan, dengan manfaat dan keberkesanan terbukti untuk menghormati dan menjaga keperluan unik kulit bayi ru memastikan setiap produk menepati piawaian “Best for Baby™ Standard”:

Mengenai Doktorbudak
Doktorbudak merupakan wadah dalam talian yang boleh digunakan oleh semua ibu bapa yang mahu mendapatkan nasihat bukan kecemasan percuma mengenai topik kesihatan kanak-kanak. Ia diwujudkan dan diuruskan oleh panel pakar perubatan sukarelawan yang terdiri daripada sekumpulan pakar pediatrik, doktor gigi pediatrik, pakar bedah pediatrik, pakar dermatologi pediatrik, pakar psikiatri kanak-kanak, pakar terapi pertuturan, ahli farmasi dan pakar pemakanan. Pada masa ini terdapat 25 orang pakar perubatan yang dedikasi dalam panel dan bilangan ini dijangka meningkat. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.doktorbudak.com.my.


Ok,
Jom tengok gambar.

event tgh di set-up

the presenter of that day
sesi urutan baby, well aku n akak aku dekat meja bahagian lagi satu ...
tengah excited urut patung baby..hahaha

semua mummy blogger dgn penceramah on that day 
(ok, both of us at the center of stage...kecik je nampak :p)
Dynas Mokhtar dgn Haninda Aulia yg menagis sedu-sedu bile nak kene urut..

ok, itu baby yg aku urut. gegirl ye. 
model x berbayar.. :P



hehehe.. ade goodie bag yg penuh dgn barang Johnson's Baby ye... 
super like..
boleh guna untuk baby A nanti bile dikeluar ..(^_____^')

ok, ni cara urutan baby dari risalah Johnson's . 
Boleh juga google dekat youtube kalau nak yang demo bergerak punye ...










Jangan lupe buat ye dekat baby nanti!


Thursday, August 28

29 things that only pregnant woman would understand- and it's true!

1. What it feels like to be completely terrified and excited at the same time.

2. Morning sickness that lasts. All. Damn. Day.

3. That pantiliners aren't just for periods.

4. That sometimes you get diaper rash even when you don't wear diapers.

5. Mucus plugs. ‘Nuff said.

6. What Dolly Parton must feel like.

7. Cankles that engulf your entire leg.

8. How to waddle like a penguin.

9. The awesomeness that is the ability to grow a freakin’ human being.

10. Willing the worst pain of your life to come. SOON.

11. How you can be hot when there is ice dripping from the air conditioner.

12. What it is like to have to pee every 15 minutes. All. Night. Long.

13. Crying because the fast food worker got your order wrong.


14. The urge to punch complete strangers in the neck when they comment on how big you are.

15. The need to organize. ALL THE THINGS.


16. The first time you feel the life growing inside of you move

17. How to trim the hedges when you can no longer see them…

18. How Jabba the Hutt really feels

19. The importance of fiber.

20. When a baby does a flip off your cervix and lands on your bladder.

21. That you plan every trip out of the house around access to clean restrooms.

22. What it feels like to be punched in the stomach from the inside.

23. Getting excited when you get diarrhea because it means the baby might be coming soon.

24. What it’s like to pee a little when you cough. Or sneeze. Or breathe

25. The reason ASPCA commercials make you cry.

26. What that dude in the movie Alien felt like.

27. Sleeping in a fortress of pillows.

28. Why you put dirty dishes in the cupboard and mayonnaise in the dishwasher.

29. Loving someone deeply before you even meet them.

source from here